środa, 29 marca 2017

Żur z ziemniakami

Ryba po grecku e-mieszkanie. Po usmażeniu ryby, rozdrobnić ją i dodać do warzyw. Polubiłam te moje eksperymenty z rybami na parze. Potrawę na grecki sposób podać letnią.


Nie ufam żadnym przepisom na rybę po grecku , w której ryba jest pieczona lub gotowana na parze , a nie smażona.

To tłuszcz (w tym wypadku olej) jest . Ja zawsze przygotowuję dorsza na parze i podaję go z taką wersją warzyw :). Dlatego dzisiaj przepis na rybkę, inspirowaną rybą po grecku. Następnie oprósz estragonem i gotuj na parze przez minut. Marche, pietruszkę i cebule obieramy - cebulę kroimy a marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach.


Naczynie do zupy umieszczamy nad rybą ,. Duszona ryba po grecku - mamdziecko.

Seler – zawiera dużo witamin C, E, A, tych z grupy B, PP i kwas foliowy. Posiada bogaty skład mineralny . Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Rybę po grecku podawać na ciepło lub zimno, ozdobioną plastrem cytryny, w razie potrzeby. Czas gotowania ryby na parze zależy od grubości filetów.


Pewnie na niejednym wigilijnym stole znajdzie się ryba po grecku. Nototenia na parze z jabłkowym smaczkiem. Dorsza umyc i zamoczyc w wodzie z wcisnieta cytryna. Ma sie moczyc az reszta skladnikow bedzie gotowa.


Warzywa przygotowac, obrac . Dorada po grecku z sosem tzatziki. Pójdź dalej i zrób rybę na parze z imbirem i sezamem. Bardzo soczysty i wyrazisty kurczak, przygotowany na parze. Gotowanie na parze jest obróbką kulinarną zbliżoną do gotowania tradycyjnego.


Szybka ryba po grecku na parze.

Dzisiaj pokażę jedną z moich wersji ryby po grecku –lekką, bo nie. A oto filmik jak przygotowałam rybę po grecku -klasyczną i pyszną. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować rybę na parze przez 15—minut. Gotowanie ryby na parze nie przysparza większych trudności jeśli posiada.


Składniki: aplikacja Przepisy Joli. Moja ulubiona wersja - ryba po grecku na ciepło, podana z ryżem. Kto i dlaczego nazwał rybę w warzywach „po grecku ”, nie wiadomo. Jeśli ryba jest mrożona, włóż ją na parę minut do wody i osusz . Nie smażona przed pieczeniem, a gotowana na parze.


Idealnie skomponowany, prosty smak warzyw . Klasyka na wigilijnym stole, czyli ryba po grecku. W tej wersji warzywa do ryby po grecku są starte na tarce o grubych oczkach, a można. Możemy ją także ugotować na parze i gotowe filety przykryć .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty