Przepis na biszkopt , który jest doskonałą bazą do tortów i innych ciast przekładanych. Od niedawna robię biszkopt z tego przepisu i wychodzi naprawdę puszysty, wysoki, rewelacyjny! Biszkopt - przepis -II.
Jej przepis na biszkopt czekoladowy wygląda tak: jaj łyżek cukru. Do tego jest szybciutki i prosty: Ubić białek ze szczyptą soli, dodać. Witam, ja rowniez mam przepis na biszkopt ktory zawsze sie udaje.
Składniki: jajek szklanka cukru 1. Szukaliście przepisu na biszkopt idealny? Niektóre przepisy zalecają użycie do biszkoptu jajek w temperaturze pokojowej, ja jednak często używam jajek tyle co wyciągniętych z lodówki . Dziś podam składniki na pyszny biszkopt z przepisu mojej koleżanki Uli,. Natomiast ten przepis na puszysty biszkopt zakłada dodanie octu po. Pod wpływem dodatku proszku i octu masa żółtkowa znacznie.
A po -minutach wyjmuję biszkopt z blachy i zdejmuję papier. Ja sama bardzo lubię ten przepis , bo biszkopt wychodzi doskonale (choć dużych jajek łyżeczki octu (zwykłego lubi winnego białego). Niezawodny i najlepszy przepis na domowy biszkopt. Ubijać jeszcze przez około minut, aż piana będzie bardzo puszysta i gęsta.
Ostatnim etapem jest dodanie łyżeczki octu lub spirytusu. Z tortami eksperymentuję od wielu lat i chyba ten biszkopt z octem jest. Elizo, też korzystam z tego przepisu na rzucany biszkopt , już wiele . Wybierz najbardziej interesujący przepis i zacznij gotować!
Poznaj sekret przepisu na biszkopt idealny. Godz wczesniej pieklam biszkopt z innego przepisu bez oleju i octu , i nie wyrosl. Mój piekarnik nagrzewa się do 1stopni w minut, ja włączam go minut przed.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.