Poddusić na oleju marchew do miękkości, dodać paprykę , grzyby i. Poniżej podamy Wam przepis na paprykę konserwową, która w. Potem porcjami dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę, podlewaj olejem z . Pozostałe kg papryki czerwonej przeznaczyłam na paprykę pieczoną w oleju i. Na końcu dodać do zalewy cebulę i też sparzyć przez 2-minuty. W czasie gdy warzywa stygną, przygotować -słoików l, które należy . Mężu koniecznie chce choć kilka. Wszystko to zagotować i do zalewy włożyć odciśniętą paprykę i cebulę.
Gorącą zalewę wlać do słoików z papryką , tak, by papryki były całkowicie zakryte. Na kg papryki ugotuj porcje zalewy. Gotowe słoiki zakręć,wstaw do kotła,nalej ciepłej wody,aż się słoiki schowają pod wodę,zagotuj wodę . Papryka jest niezwykle zdrowa, a zakonserwowana stanowi doskonały. Paprykę należy ciasno ułożyć w słoikach i zalać gorącą zalewą. Papryka konserwowa to dla mnie jeden z ulubionych przetworów.
Przepis na paprykę w słoiku (w tym przepis na sprawdzoną zalewę do papryki ) oraz kilka. Zrobiłam pierwszą partię z kg. Sposób robienia papryki marynowanej jest podobny jak ogórków konserwowych.
Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Z podanej ilości 5kg wychodzi słoiczków 54. Zalewa jest właściwie . Czas przygotowania: min. Anna Wilczyńska, Glinice, Gmina Przytyk. Sałatka z papryki i cebuli.
Wrzącą zalewą zalać paprykę. SAŁATKA Z PAPRYKI I CEBULI kg papryki kg. Składniki zalewy zagotować i zalać nią paprykę. Całość gotować ( wekować ) -minut.
To zależy od wielkości słoika. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach, zalać zalewą i dołożyć do każdego słoika .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.