Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek. Propozycja na pyszną marynowaną paprykę na zimę. Zalewa do papryki konserwowej. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach do całkowitego przykrycia składników. Jeśli chcemy, by papryka w słoikach miała.
Słoiki mocno zakręcamy i pasteryzujemy albo gotując je w garnku z wodą przez . Marynowana papryka jest pozycja obowiązkową na tegorocznej. Do słoików włóż kawałki papryki , zalej przestudzoną zalewą i dodaj po 1 . Wysokość mojej papryki była mniej więcej taka, jak słoików , więc pasowała idealnie. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziela angielskie, pieprz . Kolorowa sałatka na zimę z cukinią i papryką w roli głównej w zalewie octowej. Do garnuszka wlać wodę, ocet , dodać cukier i zagotować, wlać gorącą zalewę do słoiczków.
Do zalewy do papryki konserwowej dodajemy również cukier, bo taka. Dodatkowo do słoików dorzucamy ziele angielskie, liście laurowe, . Sprawdź przepis na grillowaną paprykę w zalewie z octu winnego z białego wina. Następnie przechowuj je w piwnicy lub w garażu. Lekka i pełna smaku papryka konserwowa, zatwierdzona przez tatę, więc musi być.
Cukinia marynowana w occie słodko-kwaśna do słoików na zimę. Papryka w zalewie kwaskowej na zimę. Do tak przygotowanych słoików wlałam zalewę. Przepis na paprykę marynowaną do słoików - idealna przekąska na zimę. Powkładaj naprzemiennie paprykę , ogórki i cebulę.
Zalej każdy słoik gorącą zalewą i szczelnie zakręć. Wlałam przestudzoną zalewę wypełniając słoiki prawie po . Używam tych ćwierć i półlitrowych. Na wierzch wlewam po łyżeczce oleju, zalewam gorącą zalewą aż składniki będą . Czas przygotowania: godzina. Ułożyć przyprawy w słoikach i dodać do nich paprykę. Zagotować składniki zalewy.
Robię ją co roku kilkadziesiąt słoików , jest idealna do kanapek czy sałatek. Zakręcić słoiki dokładnie i . Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Z wody ,octu cukru zagotować zalewe i odstawić do ostygnięcia.
Składniki wystarczą na około słoików po 9ml. Do czystych słoików wkładamy liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, gorczycę. Zdjąć przystawkę Varoma, przełożyć papryki do półmiska lub słoika.
Koryguję w razie potrzeby smak zalewy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.