Papryczka jalapeño – kg. Ogórki marynowane – kg. Boro marynowane – kg. Kurki marynowane – kg. Jak widać zmiany kolorystyki marynowanych grzybów zależą od gatunku.
Muszę stwierdzić, że gąski niekształtne zwane też siwymi (Tricholoma portentosum) . Do marynowania nadają się przede wszystkirydze, boro, opieńki, koźlarze , gąski , czy maślaki. W jednym słoiku bez problemu można . W okolicach Lęborka pojawiły się zielone gąski (zielonki). Gąski najbardziej lubię marynowane albo po prostu usmażone z cebulką na . Nasza Chata to także grzyby marynowane w słoikach po 2i 350g. GĄSKI ZIELONKI MARYNOWANE POLINAT 350G. Dodaj do ulubionych Dodaj do listy zakupów.
Grzyby marynowane to jeden z przysmaków kuchni polskiej. Kurki, boro, podgrzybki, maślaki obrane z skórki, koźlaki, zajączki, gąski , opieńki – wszystkie nadają się do marynowania , lepiej wybierać te niezbyt duże.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.