poniedziałek, 20 lipca 2015

Jak zaprawić leczo

Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Ten przepis jest szybki i łatwy, dlatego udaje się każdemu. Pyszne i proste leczo ! Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować pyszne leczo !

Oto sprawdzony przepis na leczo w pół godziny. Nadszedł czas na leczo - potrawę kojarzoną z Węgrami, ale bardzo chętnie przygotowywaną także w środkowej i wschodniej Europie. Leczo to bardzo łatwe i szybkie danie. Doskonale smakuje późnym latem i jesienią, gdy sezon na warzywa w pełni.


Dzięki pasteryzacji możemy zajadać się. Sprawdź tu sprawdzony . Dostałam od Mamy sporo cukinii, więc żeby się nie zmarnowała przetworzyłam ją na leczo.

Będzie jak znalazł na chłodne jesienne i zimowe . Moi drodzy przedstawiamy wam sposób na LECZO. Do przyprawiania leczo stosuje się przede wszystkim paprykę: słodką i ostrą. Inne przyprawy to: czarny pieprz, cukier, sól, oregano, bazylia i . Przepis na leczo do słoików na zimę. Z tak przygotowane lecza możemy bardzo szybko . Chciałabym się podzielić przepisem na pyszne leczo z cukinią do słoików na zimę.


Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku! W tym przepisie zamiast smalcu użyłem masła, przez co nasz obiad . DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. To tradycyjne węgierskie danie powinno być zrobione na smalcu i wędzonej słoninie.


Ja proponuję wersję lżejszą. Do podsmażenia cebuli użyłam oliwy z . Danie jednogarnkowe z papryką, cebulą i pomidorami, z dodatkiem dobrej jakości parówek, np.

Pomidory w puszce, makaron, kabanosy, jabłka - na miejscu można na szybko przyrządzić spaghetti . Ja najbardziej lubię takie, które nie jest zbyt gęste i można w nim . Nam zdradziła też przepisy na sałatkę szwedzką, leczo i pieprzówkę. Spotykamy się z panią Anną na jej działce, gdy właśnie zaprawia ogórki . Wegetariańskie, sezonowe. Zaprawiona śmietanką oraz. Paprykę można zaprawiać samą, ale także w połączeniu z pomidorami, cukinią czy kabaczkami. Te kolorowe warzywa urozmaicą każdą ucztę.


Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, ugotowane, pokrojone grzyby, natkę pietruszki i gotujemy wszystko ok. Można też całość zaprawić mąką. Po otwarciu słoiczka można dodać pieczarki, boczek lub kiełbasę, ugotować kaszę jaglaną lub ryż i obiad gotowy. Całej naszej rodzinie .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty