Masz dość klasycznych przetworów na zimę? Wypróbuj te z cukinii ! To nowoczesna forma przetworów, które przetrwają nawet najbardziej . Poznaj przepisy i inspiracje WINIARY. Bardzo smaczna cukinia marynowana , idealna na kanapki.
Robię ją od kilku lat, wszystkim bardzo smakuje, więc polecam! Zamknij smak lata w słoikach, przygotowując cukinię w słoikach razem z Kasią . Marynowana sałatka z cukinii - kuchnia. Autor: Maria Wasyluk Miejscowość: Pawły Gmina: Zabłudów Czas przygotowania : min. Sprawdzony przepis na marynowana cukinia od MniamMniam.
Smacznie, szybko i tanio. Gotuj razem z nami krok po kroku!
Składniki: aplikacja Przepisy Joli. Jeśli uprawiamy cukinię w ogródku, teraz właśnie zaczynają się pojawiać młode owoce. Rzadko możemy je znaleźć na straganach, więc zerwijmy część i . Babcine przepisy na przetwory zawsze są szczególne :) Przepis na marynowaną cukinię pochodzi ze starego zeszytu babci mojego męża. Sezon w pełni, zatem warto wykorzystać tę okazję i przygotować przetwory.
Dziś mamy dla was proste przepisy na marynowaną cukinię. Warzywo zachowuje chrupką . Jeśli cukinia obrodziła nadzwyczajnie i zastanawiasz się co począć z nadmiarem , po prostu ją zamarynuj. Gdy jej nie rozgotujesz podczas . Zrobiłam kilka słoiczków marynowanej cukinii na zimę i pomyślałam że podzielę się przepisem , polecam zrobić kilka takich słoiczków na zimę . Witajcie :-) Przepis na tą cukinię pochodzi z książki Wielka księga słoików. Pisałam wtedy, że przepis mnie zaciekawił i będę robić, więc . Ale co więcej - łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Tak jak ta cukinia marynowana na . Marynujemy młode cukinie , wąskie takie w sam raz na plastry do słoików, kurkuma dodaje im pięknego koloru i niebanalnego smaku. Zimą idealne do kanapek .
Paulina Gryz- Ryczywolska. Można je rozpoznać po bardziej nasyconym kolorze, żółtym lub zielonym, wydłużonej formie i . Wydrukuj lub pobierz PDF z przepisem. Grillowana cukinia marynowana w miodzie.
Wprawdzie w tym roku warzywa nie dopisały mi tak, jak w poprzednich latach, ale dyniowatych było trochę. Latem dosłownie jemy kilogramy cukinii ! Podsmażaną na patelnii, w kolejnym leczo, . Pokroić w szerokie i grubsze paski. Cukinię umyć i obrać ze skóry.
Do wyparzonych słoików wrzucić wszystkie przyprawy i poukładać luźno . Uwielbiam cukinię pod każdą postacią. Dzisiaj chciałam Wam pokazać sposób na cieszenie się jej .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.