Czy pamiętacie te czasy, czasy wielkiej nieświadomości w których nawiększym rarytasem było zjeść po prostu jajecznice z boczkiem i kajzerką . Guacamole - czyli pasta z awokado. Jedno z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej. Odmian guacamole jest bardzo dużo, wszystko . Nic innego jak pasta z awokado.
Nie będę się nawet rozpisywać.
Istnieje wiele odmian z różnymi . Z czym jeść guacamole ? Ciekawym pomysłem jest przygotowanie chrupiących tostów z dodatkiem pasty z guacamole. Może stanowić bazę do pasty jajecznej czy twarogu. Pomimo, że pasta z awokado jest banalna do przygotowania, myślę, że jest mało doceniana. Omega - czyli kwas oleinowy stosowane są w profilaktyce chorób . Najczęściej używamy jej do chleba, ale pasuje też świetnie do paluchów czy nachos.
Pasta z awokado znana jest pod nazwą guacamole.
Doskonały do tortilli czy nachosów! Poniżej podajemy przepis na meksykańską przystawkę - pastę guacamole , świetnie pasującą do chipsów nachos czy paluszków z ciasta francuskiego. Wszystko, czego potrzebujesz, aby wyczarować we własnej kuchni oryginalne guacamole , czyli meksykańską pastę z awokado, to dojrzałe . Podstawowy przepis zawiera tylko awokado, sok z limonki i sól.
Najprostszą formą jego podania jest guacamole. Ta meksykańska pasta z awokado skradnie Twoje serce! Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na.
To pasta z awokado idealna do kanapek i imprezowych przekąsek. Wiele osób zastanawia się też, czy pestka z awokado jest trująca. FASOLOWA PASTA Z KISZONYM OGÓRKIEM I MUSZTARDĄ – Vegenerat . Jednym z nich jest popularne guacamole - pasta z awokado. Sprawdza się doskonale jako składnik sałatek, koktajli, wypieków czy past.
Na jego bazie przygotowuje się m. Awokado to owoc, bez którego nie wyobrażamy sobie guacamole czy pasty na kanapki - nie wymaga dużo przygotowania, bo wystarczy dodać . Jeśli ten wpis miałby być tak krótki, jak przepis na pastę z awokado, musiałabym. Nic nie robi tak na mnie dużego wrażenia jak pasta guacamole , którą stosuje się na przekąski z grilla, do mięsa, kanapek lub do chipsów, np. Kiedyś zwiedziona zielonym kolorem uważałam awokado za warzywo, aż do .
Nic tak nie dodaje energii, nie poprawia humoru i nie zaspokaja smakowo jak wspaniale przyrządzone guacamole ( pasta z awokado). Idealny dodatek do nachos, ale też cudownie smakuje z tacos, ale i jako pasta kanapkowa :). Awokado to przepyszny zdrowy owoc nie tylko do potrawy guacamole ale również doskonały do dań takich jak pasta , sałatka, kanapki.
Dobre guacamole musi być ostre i aromatyczne. To nie może być mdła pasta z awokado. Ile bym go nie zrobiła,. Przekąski czy przystawki?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.