Bazowym i najważniejszym składnikiem guacamole jest owoc awokado , bardziej swojsko zwany też smaczliwką. Owoce powinny być dojrzałe, . Przepis na meksykańską pastę z awokado - guacamole. Odmian guacamole jest wiele, wszystko zależy od tego, co dodamy do kluczowego składnika, jakim jest awokado.
Guacamole to najsłynniejsza meksykańska salsa.
Najważniejszym składnikiem guacamole jest oczywiście awokado. Sprawdźcie , jak ją przygotować! Polecamy także: Dip z awokado i koziego sera, Carpaccio z. Jedno z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej. W wersji podstawowej dodaje się do niego sól i sok z limonki . Składniki: sztuki awokado łyżka soku z limonki lub cytryny.
Podawaj z chrupkim pieczywem lub chipsami.
Poznaj przepisy i inspiracje . Oto sprawdzony, prosty i błyskawiczny przepis na guacamole. Prawdziwa, meksykańska pasta z awokado idealna na kanapki to zaledwie kilka . Co można zrobić z awokado ? Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado , wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na . Musisz koniecznie spróbować guacamole – meksykańskiego sosu, którego głównym składnikiem jest bogate w witaminy, sole mineralne i błonnik awokado. Ta meksykańska salsa nadaje się do chipsów nachos, warzyw . Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestki.
Miąższ wyciągamy łyżeczką, wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy oliwę, posiekaną papryczkę, . Ważne aby owoc był dojrzały z miękkim i kremowym środkiem. Doskonałe guacamole na twoją domówkę!
Czy pamiętacie te czasy, czasy wielkiej nieświadomości w których nawiększym rarytasem było zjeść po prostu jajecznice z boczkiem i kajzerką . Szybki i prosty sos meksykański z awokado przyprawiony chili Kamis.
GUACAMOLE (FIT PASTA Z AWOKADO ). Pasta z makreli, pasta jajeczna oraz guacamole. Następnie do awokado dodaję wyciśnięty jeden ząbek czosnku, posiekaną w . Tradycje kulinarne Meksyku przeżywają ostatnio boom na całym świecie. Uwielbiamy tortille, papryczki chilli, guacamole i awokado , które stało . Ta wersja to prosta wariacja podstawowej wersji kremu z awokado. Klasyczne guacamole to awokado połączone z sokiem z limonki i szczyptą soli.
W mojej wersji jest jeszcze czerwona cebula, chili i kolendra. Kraj pochodzenia: Holandia). Pasuje do chipsów nachos, warzyw pokrojonych w słupki, tortilli, pieczywa oraz mięsa z .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.