Najpopularniejsza pasta z awokado , to bez wątpienia guacamole. Pochodzi z meksyku, ale używana jest na całym świecie jako pasta kanapkowa lub dip. Dip z awokado nazywany jest również (a raczej przede wszystkim) guacamole.
To meksykańska salsa i dziś proponuję Wam jej zbliżoną do . Przepis na pastę z awokado - guacamole. Obierz awokado skrop sokiem z limonki. Dodaj pozostałe składniki pokrojone w drobną kostkę a czosnek przepuść przez prasę. Guacamole czyli pasta z awokado jest popularnym . Dopraw solą lub pieprzem.
Polecam przepyszną, zdrową i ładną (uwielbiam zielony kolor) pastę. Najczęściej używamy jej do chleba, ale pasuje też świetnie do paluchów czy nachos. SKŁADNIKI: BIAŁKA: jajka.
TŁUSZCZE: olej z awokado. WARZYWA: awokado , pomidory, natka pietruszki. Składniki: sztuki awokado łyżka soku z limonki lub cytryny. Sprawdź jak prosto przygotować domowe guacamole , czyli pastę z awokado.
Podawaj z chrupkim pieczywem lub chipsami. Poznaj przepisy i inspiracje . Oto sprawdzony, prosty i błyskawiczny przepis na guacamole. Prawdziwa, meksykańska pasta z awokado idealna na kanapki to zaledwie kilka . Co można zrobić z awokado ? Jeśli ktokolwiek ostrzegał was przed jedzeniem awokado , wiedzcie, że był w błędzie. Wiele osób twierdzi, że ze względu na . Musisz koniecznie spróbować guacamole – meksykańskiego sosu, którego głównym składnikiem jest bogate w witaminy, sole mineralne i błonnik awokado.
Ta meksykańska salsa nadaje się do chipsów nachos, warzyw . Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Miąższ wyciągamy łyżeczką, wkładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy oliwę, posiekaną papryczkę, . Ważne aby owoc był dojrzały z miękkim i kremowym środkiem.
Doskonałe guacamole na twoją domówkę! Czy pamiętacie te czasy, czasy wielkiej nieświadomości w których nawiększym rarytasem było zjeść po prostu jajecznice z boczkiem i kajzerką . Szybki i prosty sos meksykański z awokado przyprawiony chili Kamis. GUACAMOLE (FIT PASTA Z AWOKADO ). Pasta z makreli, pasta jajeczna oraz guacamole.
Następnie do awokado dodaję wyciśnięty jeden ząbek czosnku, posiekaną w . Tradycje kulinarne Meksyku przeżywają ostatnio boom na całym świecie. Uwielbiamy tortille, papryczki chilli, guacamole i awokado , które stało .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.