poniedziałek, 27 czerwca 2016

Guacamole awokado

Guacamole awokado

Odmian guacamole jest wiele, wszystko zależy od tego, co dodamy do kluczowego składnika, jakim jest awokado. Bazowym i najważniejszym składnikiem guacamole jest owoc awokado , bardziej swojsko zwany też smaczliwką. Owoce powinny być dojrzałe, . Przepis na meksykańską pastę z awokado - guacamole.


Guacamole to najsłynniejsza meksykańska salsa. Najważniejszym składnikiem guacamole jest oczywiście awokado. Pasta z awokado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do kanapek.


Sprawdźcie , jak ją przygotować! W wersji podstawowej dodaje się do niego sól i sok z limonki . Jedno z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej. Składniki: sztuki awokado łyżka soku z limonki lub cytryny.


Warto by było dodać, że do guacamole należy używać. Ta meksykańska salsa nadaje się do chipsów nachos, warzyw . Oto sprawdzony, prosty i błyskawiczny przepis na guacamole. Prawdziwa, meksykańska pasta z awokado idealna na kanapki to zaledwie kilka . Szybki i prosty sos meksykański z awokado przyprawiony chili Kamis. Avocado przekrój na pół, usuń pestki.


Delikatnie wyjmij miąższ łyżeczką, pokrój w drobną kostkę lub rozgnieć widelcem na gładką masę. Doskonałe guacamole na twoją domówkę! Oprócz awokado dodaje się . Przyrządzenie guacamole jest bardzo proste, o ile zna się kilka podstawowych zasad. Po pierwsze awokado musi być bardzo dojrzałe, czyli na . Jako przykład może posłużyć popularna współcześnie na całym świecie pasta z awokado znana jako guacamole. Dzięki swojemu łagodnemu smakowi i . Ważne aby owoc był dojrzały z miękkim i kremowym środkiem.


Guacamole awokado

No więc guacamole to meksykański sos, który przygotowuje się na bazie awokado. Podstawą tego sosu, poza owocem awokado , jest sól i sok z limonki bądź . Uwielbiamy tortille, papryczki chilli, guacamole i awokado , które stało się nawet symbolem nieporadności życiowej millenialsów! Najczęściej podawana jest z nachos - u nas można podawać z grzankami z chleba - smakuje równie . Pomidora obieramy ze skórki i kroimy drobno. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Awokado kroimy na pół i wydrążamy miąższ.


Czosnek wyciskamy przez . Czy pamiętacie te czasy, czasy wielkiej nieświadomości w których nawiększym rarytasem było zjeść po prostu jajecznice z boczkiem i kajzerką . SKŁADNIKI: BIAŁKA: jajka. TŁUSZCZE: olej z awokado. WARZYWA: awokado , pomidory, natka pietruszki. Tam nazywany jest guacamole.


Dip z awokado to produkt wywodzący się z Meksyku. Jest kremowy i oleisty zarazem, a Meksykanie dodają go niemal do . Musisz koniecznie spróbować guacamole – meksykańskiego sosu, którego głównym składnikiem jest bogate w witaminy, sole mineralne i błonnik awokado. Podstawowy przepis zawiera tylko awokado , sok z limonki i sól.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty