czwartek, 21 kwietnia 2016

Zaprawa do grzybów marynowanych

Moravoseed papryka Sharon F1. Marynowanie to konserwowanie produktów za pomocą octu. Papryka w occie zawiera również kwas foliowy. Dodatkowo papryka czerwona zawiera rutynę – idealną dla pań o. Roślina ciepłolubna, w naszych warunkach uprawiana głównie pod osłonami.


Uprawa papryki w polu jest niezawodna . Capsicum annuum), zaliczana do grupy tzw. Doskonałe do bezpośredniego spożycia i konserwowania. Dojrzałe owoce osiągają rozmiar od do cm i mają czerwoną albo. Pomyślałam i … zrobiłam paprykę marynowaną w zalewie pomidorowej, a żeby było.


Z kolei czerwona papryka dostarcza nam karoten. Najpopularniejsza czerwona papryka zawiera duże ilości witaminy C, a także karotenoidy,. Zazwyczaj przyrządza się z niej sałatki lub konserwuje w occie.


Polecam prosty przepis na pyszny dodatek do wędlin, jak również dobry składnik do sałatek. Propozycja na pyszną marynowaną paprykę na zimę. Jest prosta w w przygotowaniu i bardzo smaczna. Możemy się nią raczyć przez całą.


Uwielbiasz smak marynowanej papryki ? Potrzebne będą: papryka , cebula, ocet, zioła i przyprawy. Paprykę należy umyć i pokroić, powkładać do . Ważnym etapem w przygotowaniu papryki , jest czas gotowania słoików, nie może być zbyt długi gdyż papryka będzie bardzo miękka, i nie będzie się nadawała . Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zielona, żółta i czerwona papryka , marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem . Składniki: kg czerwonej papryki ; cebule ( pokrojone w piórka); Gorczyca; Pieprz prawdziwy w ziarnach. Zieloną i czerwoną paprykę , po przecięciu na pół, czyścimy z białych .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty