poniedziałek, 7 marca 2016

Papryki nadziewane przepis

Należy wziąć pieprz i umyć. Po wysuszeniu weź wykałaczkę i posiekaj w pobliżu łodygi. Weź pieprz i połóż w naczyniu, . Składniki: kg papryki szklanek wody szklanka octu łyżeczki . Chili w oleju do słoików.

Najczęściej smak lata zamykamy w słoiku w zalewie z octu lub oleju. Marynowane papryki z czosnkiem i tymiankiem. Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Na wierzch dodajemy po łyżce oleju.


PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH. Pieczona papryka marynowana w oliwie. Jest coś magicznego w pieczonych warzywach, które dzięki temu zyskują na smaku.

Do słoików wcześniej wyparzonych wkładamy. Do papryki wlewam wrzącą zalewą, dodaję minimum łyżkę oleju , zakręcam i . Mamy sezon na paprykę (między innymi). Polecam pieczoną paprykę marynowaną w oleju z dodatkiem ziół. Można jeść samą, można . Przepis na papryka z olejem. Pamiętajcie tylko, by do marynowania wybierać papryki grube, mięsiste,.


W oleju można marynować również pieczoną paprykę. Taka papryka marynowana z olejem smakuje przepysznie. Nie jest też za mocno kwaśna – idealnie dopasowana pod nasze kubki smakowe. Miękka, delikatna, słodka.


O lekko wędzonym smaku i zapachu jest doskonałą przekąską, dodatkiem do kanapek, . W przepisie na zalewę nie ma oleju , uważam że nie jest on konieczny, jeżeli papryka będzie zakryta zalewą. Moja papryka stoi bardzo długo, . Ja uwielbiam ją w każdej postaci, ale ta pieczona i marynowana w oliwie z dodatkiem czosnku jest po .

Jak możesz sobie poradzić bez marynowanych . Papryka nadaje się do tego idealnie. Składniki zalewy zagotowujemy i gorącą zalewamy słoiki z papryką. Dzisiaj nauczysz się, jak przygotować marynowaną paprykę. Do każdego słoika dodać łyżke oleju.


Uwielbiam jako dodatek do potraw paprykę pieczoną. Delikatną, pozbawiona skórki, z lekkim aromatem ogniska. Włożyć do słoików, dopełnić zalewą, na wierzch dać łyżkę oleju.


Zakręcić mocno, odwrócić słoiki do góry dnem, wystudzić. Przestudzoną zalewą zalać paprykę w słoikach, tak aby całkowicie była zakryta, do każdego słoika dodać łyżkę oleju. Słoiki zamknąć, pasteryzować przez 8 . Smarujemy wierzch papryki odrobiną oleju – można skropić i rozetrzeć rękami.


Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 2C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty