Przy greckim stole Ryby , ser feta, a może sos tzatziki? Te i wiele innych wspaniałych smaków kryje w sobie grecka kuchnia, która nie bez powodu jest zaliczana . Ile domów i kucharzy, tyle różnych wersji ryby po grecku. Moja wersja nie ma w sobie selera i korzenia z pietruszki , bo ich nie znoszę.
Mam problem dotyczący przyrządzenia ryby po grecku - niestety nie ma.
Ryba po grecku to danie bardzo popularne w Polsce w okresie. Klasyczna ryba po grecku nawet w wersji light nie może obejść się bez marchwi. Najlepszy przepis sprawdzony na rybę po grecku.
Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych. Kopiowanie i rozpowszechnianie bez zgody kwestiasmaku. Obieramy warzywa, marchewki, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych.
Dodajemy pozostałe warzywa ( bez pomidorów) i smażymy kilka minut, mieszając. Klasyka na wigilijnym stole, czyli ryba po grecku.
Podaję gorące albo na zimno, najlepsze jest kolejnego dnia ( bez względu na to, czy zimne, czy ciepłe). Rybę po grecku można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ja robię prawie identycznie rybkę, tyle, że bez selera, a dodatkowo dodaję trochę . Ja natomiast teraz nie wyobrażam sobie Świąt bez ryby po grecku , gdzie. Pory pokroić w krążki, marchewki, seler i pietruszki pokroić w cieniutkie zapałki lub zetrzeć na tarce.
Może być obtoczona w samej mące lub smażona bez panierki. Do zrobienia ryby po grecku polecam wybrać świeże lub mrożone filety z białej ryby. Wymieszaj całość i podsmażaj chwilę już bez przykrycia. Na podsmażoną cebulę dodajemy startą marchewkę, pietruszkę , seler oraz por.
Całość podsmażamy na patelni z dodatkiem szklanki wody . Obraną cebulę kroimy w półplasterki a marchewkę, pietruszkę i seler. Dokładnie powiedziane bez ryby po grecku nie ma świąt;-))Wesołych Świąt . Marchewkę z pietruszką i selerem zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchew, seler, pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki. Gotową rybę po grecku możesz posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.
Marchewki, pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Sos grecki : marchwie. Tesco Baby magazyn LATO. No tak, dokładnie taka ryba po grecku zawsze pojawia się na stołach w święta. Wychowana na rybie po grecku bez panierki, zawsze sama wolałam.
Nie może jednak zabraknąć ryby po grecku ! Cebule pokrój w kostkę, pora w piórka, marchewkę i pietruszkę w półplasterki, seler zetrzyj na . Do jej wykonania najlepiej sprawdzają się filety, czyli rybki bez ości. Jak zrobić rybę po grecku? Filety z dorsza i duszone warzywa: cebula, marchew, pietruszka , seler i por z dodatkiem sosu .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.