Kiedyś zwiedziona zielonym kolorem uważałam awokado za warzywo, aż do . Nic tak nie dodaje energii, nie poprawia humoru i nie zaspokaja smakowo jak wspaniale przyrządzone guacamole ( pasta z awokado). Guacamole to meksykański sos na bazie awokado. Idealny dodatek do nachos, ale też cudownie smakuje z tacos, ale i jako pasta kanapkowa :). Awokado to przepyszny zdrowy owoc nie tylko do potrawy guacamole ale również doskonały do dań takich jak pasta , sałatka, kanapki.
Dobre guacamole musi być ostre i aromatyczne.
To nie może być mdła pasta z awokado. Ile bym go nie zrobiła,. Może stanowić bazę do pasty jajecznej czy twarogu. Przekąski czy przystawki?
Pomimo, że pasta z awokado jest banalna do przygotowania, myślę, że jest mało doceniana. Jak domowym sposobem przygotować pastę typu guacamole ? Co prawda awokado jest bogate w tłuszcze, ale te lepsze czyli szczególnie w . Poniżej podajemy przepis na meksykańską przystawkę - pastę guacamole , świetnie pasującą do chipsów nachos czy paluszków z ciasta francuskiego. Wszystko, czego potrzebujesz, aby wyczarować we własnej kuchni oryginalne guacamole , czyli meksykańską pastę z awokado, to dojrzałe .
Podstawowy przepis zawiera tylko awokado, sok z limonki i sól. Najprostszą formą jego podania jest guacamole. Ta meksykańska pasta z awokado skradnie Twoje serce! Z czym lubicie jeść kanapki? Ten meksykański dip można jeść z pieczywem, chipsami czy na.
Pasta z makreli, pasta jajeczna oraz guacamole. To pasta z awokado idealna do kanapek i imprezowych przekąsek. Wiele osób zastanawia się też, czy pestka z awokado jest trująca. FASOLOWA PASTA Z KISZONYM OGÓRKIEM I MUSZTARDĄ – Vegenerat . Jednym z nich jest popularne guacamole - pasta z awokado. Sprawdza się doskonale jako składnik sałatek, koktajli, wypieków czy past.
Na jego bazie przygotowuje się m. Awokado to owoc, bez którego nie wyobrażamy sobie guacamole czy pasty na kanapki - nie wymaga dużo przygotowania, bo wystarczy dodać . Jeśli ten wpis miałby być tak krótki, jak przepis na pastę z awokado, musiałabym. Czy pamiętacie te czasy, czasy wielkiej nieświadomości w których nawiększym rarytasem było zjeść po prostu jajecznice z boczkiem i kajzerką . Jedno z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej. Odmian guacamole jest bardzo dużo, wszystko . Nic innego jak pasta z awokado.
Nie będę się nawet rozpisywać. Istnieje wiele odmian z różnymi . Ciekawym pomysłem jest przygotowanie chrupiących tostów z dodatkiem pasty z guacamole. Omega - czyli kwas oleinowy stosowane są w profilaktyce chorób . Najczęściej używamy jej do chleba, ale pasuje też świetnie do paluchów czy nachos.
Doskonały do tortilli czy nachosów!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.