środa, 21 czerwca 2017

Kaflarnia biskupiec

Połóweczek spróbował u kolegi i od razu przepis mi przyniósł:). Oto moja kolejna propozycja ciasta z jabłkami. Przepis na ten makowiec japoński spisałam dawno temu od Mamy. To kolejne ciasto oprócz miodownika pieczone często w moim rodzinnym . Ten rodzaj ciasta makowego można znaleźć gdzieniegdzie pod nazwą „ makowiec japoński ”.

Sprawdzony, stary, łatwy przepis. Jeszcze prościej jest, jeśli. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do dużej miski, dodać zimne masło i dokładnie.


Ciasto studzę i dekoruję polewą czekoladową. Cienki spód z ciasta kruchego i bardzo gruba warstwa maku na bogato. Po więcej Wigilijnych przepisów zapraszam do działu Wigilia.


To przecież stary przepis , jeszcze z czasów PRL-u, ale jakże jary. Masa makowa jest słodka, do tego jeszcze jabłka, bakalie .

Może być konkurencją dla makowca w tradycyjnym wydaniu. Niezwykle lekki i wilgotny makowiec. MAKOWIEC JAPOŃSKI , a w dzieciństwie.


SłodkaCzarodziejka Miłego oglądania i zostaw łapkę w górę. Smaczny i wilgotny - a takie ciasta lubimy. Bo jest to makowiec zrobiony bez ciasta , wyłącznie ze słodkiej, kremowej.


Pyszne bo siostry Anastazji! Płatki Śniadaniowe, Backen. No i mak i jabłka i nie ma w tym wszystkim ciasta , to jakoś tak nie po.


W internecie znajdziecie sporo przepisów na makowiec japoński , jednak . Makowiec z budyniem - przepis ze Smaker. A w śród nich on , król każdej imprezy – makowiec japoński. Polewę wylać na ostudzone ciasto , makowiec podawać posypany wiórkami kokosowymi.


Moim zdaniem makowiec japoński stanowi poważną konkurencję dla. TUTAJ znajdziesz przepis na inne ciasta z makiem i makowce. Poznaj inne inspiracje na świąteczne wypieki!

Dzisiaj już ostatni w tym roku przepis na makowca - makowca dla zabieganych,. Boże Narodzenie, makowiec, makowiec bez spodu. Po wystudzeniu ciasto obrócić, aby biszkopt . To ciasto co roku jest HITEM! Tak przygotowane ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia formę . Ten pierwszy posmakował nam tak bardzo, że nie próbowałam kolejnych przepisów. I właśnie to ciasto , znane jako makowiec japoński , . Zastanawiasz się, jak smakują jabłka z makiem?


Po dodaniu całości piany ciasto będzie konsystencji gęstej śmietany. Ilość: gotowej masy możesz użyć pół puszki (na mniejsze ciasto ) lub całą. Pani Agnieszko, uwielbiam makowce , a ten przepis wydaje sie . W końcu trafiłam na ten przepis i postanowiłam spróbować raz jeszcze – do trzech razy . Kruche ciasto orzechowe przykryte słodką masą to sprawdzony sposób na znakomity wypiek.


Więcej przepisów znajdziesz w zakładce z FILMAMI. Samo ciasto robi sie ekspresowo i jestbanalnie proste. Ja uzylam gotowej masymakowej, .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty