Jesień - tania papryka i pomidory, aż prosi się aby przygotować leczo węgierskie. Mamy i taką propozycje, danie na kilka dni. Kategorie: CUKINIA, KUCHNIA POLSKA. Wczoraj poleciałem klasyką kuchni letniej, dzisiaj pozostanę w tych samych rewirach, i podzielę się przepisem na leczo.
Jednak będzie to leczo.
Kuchnia: Kuchnia polska. Najlepiej smakuje gotowane w kociołku nad ogniskiem. Ale z domowej kuchni tez będzie wyśmienite. Klasyczne leczo z polską kiełbasą.
Warzywa i kiełbasę pokrój w średnią kostkę. Leczo świetnie nadaje się do wekowania . Na patlnie wlej olej i dodaj przyprawy: kmin rzymski, papryczkę.
Na Węgrzech leczo najczęściej podawane jest jako dodatek do potraw mięsnych. W Polsce bezmięsne leczo. Przepis na leczo jest bardzo prosty, nie wymaga wielkich umiejętności, tylko odrobiny chęci i czasu. Jeśli znacie inne przepisy na leczo , napiszcie je w komentarzach. Rozgrzewająca zupa krem z dyni - przepis szefa kuchni.
Dzień Polskiej Żywności. Jeśli lubicie smak wędzonki, niezbyt chude dania, . W lecie ta smaczna i aromatyczna potrawa często gości na polskich stołach, choć niekiedy ma mało wspólnego z węgierskim oryginałem, . Lekkie danie, którego głównym składnikiem jest cukinia. Można przygotowywać je przez cały rok. W sezonie letnim można skorzystać . Pikantne leczo ze schabem i cukinią - poznaj najlepszy przepis. Wyjątkowy przepis łączący kuchnię polską , niemiecką i węgierską.
Doprawiamy leczo mieloną papryką, chili, solą i pieprzem. Prosty w przygotowaniu, sycący i aromatyczny.
Wejdź na ⇨ Mniam Mniam i sprawdź jak w domu przyrządzić tradycyjne węgierskie danie z kiełbasą i papryką w pysznym . W przeciwieństwie do lecza , które często gotuje się w Polsce , nie ma w nim. Kiełbasę, cukinię, cebulę i paprykę na leczo z cukinią kroimy w kostkę. Andrzej Duda odpowiada Donaldowi Tuskowi na Twitterze: Pan chyba dawno w Polsce nie był Proszę popatrzeć. Zimą pragniemy rozgrzewających potraw.
Takie jest właśnie leczo z kiełbasą. Ostra i gęsta potrawka, rozgrzeje nas z pewnością. Na naszych stołach leczo też . LECSO (po polsku: leczo ) to znana potrawa kojarzona z kuchnią węgierską i od lat przyrządzana w Polsce.
Czy wiecie jednak jak wygląda ona . Moja wersja to leczo z kabanosami, czyli z typowo polskim dodatkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.