Ile soli należy dodać na każdy litr wody do ogórków kiszonych ? Sól kamienna polecana jest szczególnie do przetworów domowych, gdyż. Idealnie konserwuje domowe zaprawy - nadaje się do kiszenia ogórków czy kapusty . Wydaje się, że kisząc ogórki trudno coś zepsuć - przepis na kiszone ogórki jest. Do kiszenia najlepsza będzie sól kamienna niejodowana.
Opinia Magda Gessler: Sól ziemi i morza. Lato w tym roku rozpocznie się od zapachu. W Polsce dobrą, grubą sól kamienną doceniamy przy domowej produkcji ogórków małosolnych i kiszonych. Choćbyśmy mieli najlepsze . Ogórki kiszone dostarczają do jelit dobre bakterie, które pomagają poprawić. Kiszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności.
Najlepsza jest specjalna niejodowana sól kamienna do kwaszenia ogórków. Rafał lubi zupę ogórkową przygotowaną z ogórków kiszonych. Jak zrobić perfekcyjne ogórki małosolne – nie za słabo i nie za bardzo ukiszone?
Proszę o sprawdzony przepis na ogórki kiszone. Czasami można spotkać sól kamienną do kiszenia , ale aby nadawła się do kiszenia nie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.